Taller d'Iniciació a l'Scratch

Scratch és un programa dissenyat al MIT, que ajuda a despertar l’interés per la programació a persones que mai s’han imaginat a elles mateixes com a programadors. La idea és que qualsevol persona, amb independència de l’edat, procedència o interessos, pugui programar les seves pròpies històries interactives, jocs, animacions o simulacions, i que les pugui compartir amb els altres d’una manera senzilla.

La programació, com és lògic, permet desenvolupar competències informàtiques i matemàtiques, però al mateix temps ensenya a pensar d’una forma estructurada i estimula el pensament creatiu. Scratch a més, està dissenyat per a poder compartir les creacions d’una forma senzilla a través d’Internet, i per a facilitar el treball en grup, de manera que també ajuda a desenvolupar competències de treball en equip.

La idea que hi ha al darrere no és la d’una eina que permeti preparar professionals de la informàtica, sinó d’utilitzar-la com una eina per alimentar una nova generació de pensadors creatius i sistemàtics. I a la vegada, aprendre a utilitzar una eina de programació divertida, com un joc per a expressar les seves pròpies idees.

Objectius del taller:

Donar una visió introductòria de l’Scratch, per tal que l’estudiant després pugui continuar els seu propi procés d’auto-aprenentatge i seguir desenvolupant projectes per si mateix.

Des d’un punt de vista pedagògic s’ajudarà al desenvolupament de competències informàtiques i matemàtiques, s’estimularà el pensament creatiu i sistemàtic, i es potenciarà el treball en equip.

Destinataris:

Grups de nens, joves, adults o gent gran, d’un màxim de 25 persones.

Durada:

7 hores (1 hora d’activitat prèvia i 6 hores de taller)

Lloc de realització:

Espai UdiGital.edu, Edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.


Darrera modificació: Tuesday, 13 November 2012, 13:08