Taller d'Automàtica Ampliada (Robots LEGO)


Els kits de robòtica Lego Mindstorms s’han convertit en els últims anys en la plataforma de robòtica educativa més utilitzada arreu del món. La marca Lego i el grup de recerca Lifelong Kindergarden del MIT han treballat plegats per a dissenyar uns kits, que tenen en compte la concepció de nen com a “constructor de les seves pròpies estructures mentals”, i que intenten crear un entorn on els estudiants puguin exercir activitats pròpies d’enginyers o inventors com a via per accedir als principis de la ciència i la tècnica.

Lego Mindstorms permet als estudiants descobrir la programació tot controlant dispositius reals d’entrada i sortida, així com treballar conceptes de física (energies, força, velocitat, etc.) i matemàtiques (trigonometria, geometria, etc.) de forma divertida i participativa. A més, els nens construeixen un robot, toquen, manipulen i senten com es mou, com reacciona davant diferents estímuls, i aprenen com programar-lo.

Combinant les construccions Lego Technic de tota la vida amb un software molt intuïtiu per a programar, es poden dissenyar i construir tota classe de robots, i al mateix temps s’aprèn a treballar en equip per a obtenir noves idees i resoldre problemes tot provant i evaluant.

Objectius del taller:

Donar una visió introductòria dels kits de robòtica Lego Mindstorms, per tal que l’estudiant després pugui continuar els seu propi procés d’auto-aprenentatge i seguir construint robots per si mateix.

Des d’un punt de vista pedagògic s’ajudarà al desenvolupament de competències en informàtica, matemàtiques i física, s’estimularà el pensament creatiu i sistemàtic, i es potenciarà el treball en equip.

Destinataris:

Grups de nens, joves, adults o gent gran, d’un màxim de 25 persones.

Durada:

5 hores (1 hora d’activitat prèvia i 4 hores de taller)

Lloc de realització:

Espai UdiGital.edu, Edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.


Darrera modificació: Tuesday, 13 November 2012, 13:09