Eines de disseny de presentacions

Aquest últim tema ha de servir per preparar la vostra exposició oral final, a la qual heu de presentar la vostra app i tota la resta de materials que heu anat elaborant al llarg de tot el curs.

Per fer-ho, se us proposen dues possibles eines, totes dues en línia, de forma que podeu anar treballant a la vegada tots els components del grup si compartiu el document. D’aquesta forma podeu fer aportacions tots i totes i aprofitar millor el temps.

Les eines proposades, de les quals n’heu de triar una, són:

1. Prezi

Permet fer presentacions col·laboratives en un format molt diferent a les diapositives tradicionals d’altres eines. Tots els conceptes, objectes, etc.  es troben a un mateix tauler i es van visualitzant en l’ordre que es fixi. Aquesta visualització es realitza acostant i allunyant els elements, és a dir, fent zoom i rotacions, de forma que es produeix una presentació dinàmica.

Cal ser curós en no abusar d’aquests efectes de la presentació, ja que poden focalitzar l’atenció de l’observador i desvirtuar el missatge que es pretén transmetre.

Un cop creada la presentació pot ser compartida per editar o bé només per visualitzar. A més, aquesta visualització pot ser pública o limitada a les persones que coneguin l’enllaç corresponent. Quan una presentació en Prezi és pública, pot ser baixada i aprofitada directament o bé amb les modificacions que es creguin necessàries.

 2. Zoho

Permet generar presentacions col·laboratives en format de diapositives però enriquides amb elements actius i amb transicions dinàmiques. Les diapositives poden contenir text, taules, gràfics, imatges, vídeos, sons, formularis, etc. i existeix un ampli format de plantilles per triar.

Respecte de les transicions, es poden triar diferents efectes, aplicables a tot el conjunt de diapositives o bé diferenciades per a cadascuna.

Igual que en el cas de Prezi, la presentació pot ser compartida de forma privada, per editar o visualitzar, o pública, per visualitzar o baixar i aprofitar-la directament o modificada.

 

Tant una com a l’altra són gratuïtes però cal registrar-se prèviament al seu ús. Per poder fer el registre és necessari indicar un compte de correu. En el cas de Zoho es pot fer el registre directament des del compte de gmail. Respecte de Prezi cal triar la llicència educativa.

Totes dues poden ser instal·lades com a apps de Google Chrome de forma que s’hi pot accedir directament des d’aquest navegador.

Una altra característica comuna a les dues és que permeten la importació de presentacions fetes amb Power Point o Open Office Impress, tot i que cal fer certes modificacions i adaptacions respecte de transicions.

 

Per decidir-vos entre l’una i l’altra heu de fer alguna presentació de prova amb totes dues. No cal que sigui massa extensa, però sí que contingui el màxim d’elements possibles per poder practicar amb totes les opcions de les dues eines.

Per altra banda, si ja heu treballat amb una de les dues trieu directament la que desconeixeu. D’aquesta forma podeu conèixer a fons les possibilitats de les dues.

Darrera modificació: Sunday, 24 August 2014, 21:01