Introducció al projecte

Què farem en el nostre projecte?

Al llarg del curs ens proposem dur a terme un projecte que consisteix en el disseny i desenvolupament d’una app per a dispositius mòbils.

Treballareu en grup i us organitzareu simulant una empresa per la qual cosa haureu de triar un nom i un logotip que us identifiqui, així com crear la vostra pàgina web comercial.

L'app que dissenyareu ha de donar a conèixer característiques, curiositats o aplicacions sobre els dos temes que tractareu en aquest trimestre: estructures i màquines i mecanismes. Podeu fer des de simuladors fins a control de dispositius, apps educatives per ajudar als vostres companys,... hi ha moltes possibilitats de ser creatius. La vostra imaginació és el límit, però recordeu també que la vostra app ha de comercialitzar-se, que sou una empresa i que el vostre objectiu és dissenyar una app que el públic desitgi descarregar.

Haureu d'esbrinar què hi ha al mercat similar a les idees que teniu i què no hi ha, observar quina aplicació podria solucionar o cobrir algun problema/àmbit pel qual els vostres clients potencials hi estarien interessats, comentar dins del grup, valorar i triar la idea que més s’ajusti als vostres interessos. Posteriorment passareu a realitzar un prototip que caldrà valorar segons els criteris del futurs usuaris i de propostes similars que ja existeixen, fent un estudi de mercat.

Un cop decidit quin serà el disseny definitiu començareu la seva creació mitjançant App Inventor, un software gratuït desenvolupat pel MIT (Massachusetts Institute of Technology).

L’objectiu fonamental és desenvolupar i presentar la vostra idea, per això se us demanarà també un vídeo de presentació així com estratègies de venda de la vostra app, que passen per analitzar possibles models de negoci i fer-ne la seva defensa davant dels vostres companys i companyes.

En tot aquest projecte tindreu el recolzament del vostre professor o professora, però també d’experts externs al vostre centre, que treballen a empreses relacionades amb la tecnologia, i que seran els vostres mentors. Aquests experts us ajudaran i guiaran al llarg de tot el procés tant des del punt de vista tècnic com empresarial.

Fer reals i aplicables les vostres idees, dissenys, creacions i propostes és l’objectiu final del projecte. És un repte que us engrescarà, n’estem segurs. Al cap i a la fi estem parlant d’acostar el món real, el vostre món, a l’institut.

Ànims i molta sort !

Darrera modificació: Wednesday, 29 April 2015, 10:28