Control de processos

Oberta el Friday, 15 March 2019, 00:00

Cas pràctic 1. S'ha de controlar la temperatura d'un reactor a 70ºC per tal que es produexi una reacció. L'aport de calor es realitza a través d'aigua calenta a la camisa del reactor. Desenvolupa tot el sistema llaç tancat de control que permet controlar aquesta a temperatura al punt de consigna especificat. 

Cas pràctic 2. Es controla el nivell d'un dipòsit d'aigua que proveeix la planta de producció. L'aigua prové d'un sistema de tractament i es bombeja directament al dipòsit mitjançant una bomba centrífuga. El dipòsit té 2 nivells a controlar. Un nivell inferior i un nivell inferior. De manera que el nivell sempre s'ha de moure entre els dos valors. Desenvolupa tot el sistema llaç tancat de control que permet controlar el nivell entre els punts de consigna especificats.

Nota: Implementa els sistemes de control amb controladors PID i explica amb el màxim de detall possible el seu funcionament.

3. Cerca informació sobre els controladors PLC. Què significa? En quin funcionament en basen? Avantatges i inconvenients respecte un PID.