Farmàcies de guàrdia (Individual)

El concepte Dades Obertes (Open Data en anglès) són tots aquells conjunts de dades que es posen a disposició del públic i poden ser reutilitzats i tornats a publicar sense cap restricció.

En aquest sentit, les administracions públiques posen a disposició de tothom multitud de dades per tal que qui vulgui en pugui fer ús. Un exemple d'això és la publicació, i actualització diària, de les farmàcies de guàrdia que fa el Govern de Navarra (http://www.gobiernoabierto.navarra.es/es/open-data/datos/farmacias-guardia).

Dels diferents formats de fitxer disponibles, el format més fàcil de tractar des d'App Inventor és el CSV (Comma Separated Values), on cada línia és un registre i els camps estan separats per comes i entre cometes per si dins del contingut d'un camp hi ha una coma.

Per poder accedir a aquest fitxer des d'App Inventor cal utilitzar el component Web, on li haurem de dir quina és la URL i després fer una crida al Get. A continuació caldrà dir-li què volem que faci Quan Web GotText (el component Web).

El CSV que proporciona el Govern de Navarra no segueix l'estàndard de forma estricta: els camps no estan entre cometes i els separadors són punts i comes. Per tant per poder tractar aquest fitxer primer cal eliminar les possibles comes que hi hagi (per exemple en adreces) i després substituir els punts i comes per comes (mira dins de la categoria Text quina funció podràs utilitzar per fer-ho.

En concret el que es demana és que facis una app on, a partir d'una població de Navarra, et digui quines són les farmàcies que hi ha de guàrdia en el moment de fer la consulta i, en triar-ne una, mostri la seva posició en un mapa de Google. Per saber la data del teu dispositiu mòbil utilitza el component Clock i mira com pots fer servir la propietat Now.

Un cop hagis verificat el correcte funcionament de l'app, envia el fitxer .apk amb el nom adreces_cognoms.apk i el codi font amb el nom adreces_cognoms.aia al teu professor o professora.

ATENCIÓ: Guarda els fitxers que has creat al teu Drive personal.