Página principal del curso
  • General

    • Creació de mapes

      Hi ha diverses eines que ens permeten de crear mapes geolocalitzats. En presentem dues, Google Maps i Instamaps, l'aplicació de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

      Instamaps

      Instamaps és una eina d'ús obert creada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Es tracta d'una eina pública que permet a l'usuari no expert la creació de la seva geoinformació, bé dibuixant-la, bé carregant els seus arxius de dades. La creació d'un mapa en línia és senzilla: tenim la possibilitat d'afegir informació pròpia o de tercers, seleccionar l'estil del mapa, escollir la cartografia de base i compartir el mapa generat. (Font: Viquipèdia)

      Pintamaps

      També de l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya val la pena esmentar Pintamaps, una eina que us permet estilitzar la cartografia de l’ICGC amb els colors i les transparències que hom selecciona. L’eina pot semblar senzilla, però amaga una revolució! Aconseguir que l’usuari pugui modificar l’estil del mapa i que els canvis es visualitzin en temps real era fins avui impensable. Avui, la tecnologia vector tiles de transmissió de dades cartogràfiques vectorials ho fa possible. (Font: ICGC)

      Google Maps

      Google Maps és un servei de cartografia en línia desenvolupat per Google. Ofereix imatgeria per satèl·lit, mapes de carrers i vies de comunicació, vistes panoràmiques en 360º de carrers i vies de comunicació (Street View), situació del trànsit en temps real i planificació de rutes per viatjar a peu, amb cotxe, amb bicicleta o amb transport públic.

    La Geolocalització Eduloc